MondfitLogoV4-horizontaal

Parodontologie

Mondfit parodontologie Rotterdam

Parodontologie

Parodontologie & parodontitis

Parodontologie houd zich bezig met de gezondheid van het tandvlees rondom de tanden en kiezen. De opbouw van tandplak tanden en kiezen kan leiden tot een tandvleesontsteking. Wanneer dit onbehandeld blijft dan kan de tandvleesontsteking overgaan in ontsteking van het kaakbot en de aanhechtingvezels, oftewel parodontitis. Parodontitis kan blijvende schade veroorzaken aan het parodontium omdat kaakbot dat eenmaal beschadigt is niet opnieuw  aangroeien.

Hoe ontstaat parodontitis

Parodontitis ontstaat doordat tandplak en tandsteen niet tijdig wordt verwijderd. Het tandvlees raakt hierdoor aan de oppervlakte ontstoken. Wanneer een tandvleesontsteking, oftewel gingivitis, onbehandeld blijft leidt dit tot diepe ruimtes (pockets) tussen het tandvlees en het kaakbot waar schadelijke bacteriën het kaakbot en de aanhechtingvezels beschadigen.

De gevolgen van onbehandelde parodontitis

Onbehandelde parodontitis kan ernstige gevolgen hebben voor de algemene gezondheid van de mond. Hoe langer dit onbehandeld blijft, des te verder de parodontitis toe neemt. Het leidt tot terugtrekkend tandvlees waardoor de tandwortels gedeeltelijk bloot komen te liggen. Dit kan zorgen voor veel pijn tijdens het poetsen en bij het eten en drinken van zure, zoete, warme en koude maaltijden en dranken. Parodontitis breekt het kaakbot langzaam af waardoor tanden en kiezen los komen te liggen en uiteindelijk zelf verloren kunnen gaan.

Tandenborstels  Softpicks  Mondspoeling  Ragers  Tandpasta  Bleekgel 

De Mondfit webshop

Een optimaal gebit hebben én houden begint bij uzelf. 

De producten in onze webshop zijn door onze mondzorgprofessionals zorgvuldig geselecteerd om uw mond zo schoon en gezond mogelijk te houden. Benieuwd naar onze selectie? Neem een kijkje in onze webshop.

Parodontitis

Hoe herken je het?

De aandoening is voor de patiënt niet makkelijk herkenbaar, aangezien deze in een vroeg stadium niet altijd gepaard gaat met pijnsignalen of met gevoelig of bloedend tandvlees. 

Dat komt omdat het ontstekingsproces zeer geleidelijk verloopt waardoor het lichaam geen pijnsignalen afgeeft. Het komt helaas regelmatig voor dat parodontitis door de patiënt pas wordt herkend wanneer de tanden of kiezen los komen te staan.

Mondzorgprofessionals zoals de mondhygiënist of de tandarts zijn erop getraind om parodontitis in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen. Regelmatige controle bij de mondhygiënist is dan ook de meest betrouwbare manier om de aandoening te herkennen en te voorkomen.

pexels-tarzine-jackson-773371
pexels-kevin-bidwell-3819213

Voorkom parodontitis

Het belang van goede mondhygiëne

Goede mondhygiëne is essentieel bij het voorkomen van gaatjes, gingivitis en parodontitis. Niet roken, gezond eten en drinken en grondig poetsen en goed reinigen tussen de tanden en de kiezen dragen bij aan het voorkomen van parodontitis.

Maar zelfs bij een goede mondhygiëne kan de aandoening alsnog ontstaan. Zo kunnen aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en diabetes zorgen voor een hogere kans op tandvleesontsteking. De inname van bepaalde medicatie, hormonale verandering, erfelijke factoren, de algemene gezondheid, roken en stress zijn ook van van invloed zijn op de mondgezondheid.

Het regelmatig bezoeken van de mondhygiënist zorgt er niet alleen voor dat de aandoening in een vroeg stadium wordt ontdekt en effectief kan worden behandeld, maar ook voorkomen kan worden. De mondhygiënist houdt rekening met de unieke omstandigheden van uw mondgezondheid en kan er samen met u op toezien dat het risico op het krijgen van parodontale klachten geminimaliseerd wordt.

Parodontitis behandelen

Het behouden van mooie facings

Bij het behandelen van parodontitis is het van belang om de afbraak van vezels en kaakbot een halt toe te roepen. Schadelijke pockets met bacteriën onder het tandvlees kunnen niet worden weggepoetst en dienen verwijderd te worden door een tandarts, parodontoloog of een mondhygiënist.

Het vroegtijdig opsporen en behandelen van gingivitis en parodontitis is het specialisme van de mondhygiënist. Door gedetailleerde metingen te maken (parodontiumstatus) kan de mondhygiënist nauwkeurig bepalen waar de ontstekingen zitten en hoe die behandeld moeten worden.Na de metingen vindt per tand en per kies de gebitsreiniging plaats.

Na 3 maanden vindt er een herbeoordeling plaats. Dan wordt de beginmeting vergeleken met een eindmeting om het resultaat in kaart te brengen. Het initiële parodontale traject wordt hiermee in de meeste gevallen afgerond.

Om de behandeling te doen slagen en de terugkeer van de aandoening in de toekomst te voorkomen is naast de behandeling ook goede persoonlijke mondhygiëne van belang. Hierom wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de persoonlijke verzorging van het gebit.

Het bijhouden van de dagelijkse mondverzorging door het toepassen van correct poetsgedrag en dagelijks tussen de tanden en kiezen reinigen met een rager (kleine borstels voor tussen de tanden en kiezen) is essentieel voor een goed herstel en resultaat.

 

pexels-ricardo-esquivel-3386736 (1)

Mondfit zorgplan

Mondzorg op maat

Het optimaal gezondheid houden van de mond is voor iedereen anders. Daarom introduceren wij het Mondfit Zorgplan.

Het zorgplan is een gepersonaliseerd rapport waarmee u zélf de voortgang van uw mondgezondheid kunt monitoren en waarin controlemomenten, behandelingen en kosten helder en overzichtelijk in kaart zijn gebracht.

Bovendien krijgt u op basis van uw persoonlijk zorgprofiel advies over wat u thuis zelf kunt doen om de mond optimaal gezond te houden.

Afgestemde mondzorg voor uw gebit

De voortgang van de monddgezondheid in kaart

Helder en inzichtelijk

Wat doet de Mondhygiënist?

Alles voor een gezonde mond

De mondhygiënist voorkomt en verhelpt mondaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis, verwijderd tandsteen en tandplaque en verhelpt bloedend tandvlees. De behandelingen van de mondhygiënist zijn gericht op het voorkomen van aandoeningen en het verlichten van bestaande klachten:

diagnose

diagnose

lees meer

gevoelige tanden

gevoelige tanden

lees meer

voorlichting

voorlichting

lees meer

slechte adem

slechte adem

lees meer

gebitsreiniging

gebitsreiniging

lees meer

parodontologie

parodontologie

lees meer

tandaanslag

tandaanslag

lees meer

tanden bleken

tanden bleken

lees meer

jaarlijkse controles

botverlies aan de kaken

gaatjes (cariës) & vullingen

plaatsen van kronen

röntgenfoto's nemen

Wortelkanaal behandelingen

parodontologie

opstellen behandelplan

terugtrekkend tandvlees

Facings

halitose (slechte adem)

algemene mondaandoeningen

Mondhygiëne

Mondhygiënist Rotterdam

Op zoek naar een Mondhygiënist in Rotterdam? Bij Mondfit Rotterdam staan professionele zorg en persoonlijke begeleiding voorop. 

De mondhygiënisten van Mondfit staan u bij met preventieve behandelingen, uitstekende voorlichting en excellente mondzorg.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons, wij verwelkomen u graag op onze praktijk.

altijd direct een afspraak

Specialist op het gebied van parodontitis

tot 18 jaar gratis

Geen bloedend tandvlees meer

Tanden Bleken

Voor een stralend witte glimlach

Een stralend wit gebit geeft een verzorgde en gezonde uitstraling en het zelfvertrouwen om zorgeloos te glimlachen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw glimlack kunnen doen en wilt u meer weten over tanden bleken bij Mondfit? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Onze service

Waarom kiezen voor Mondfit Mondzorg

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met onze mondhygienist heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Wij houden graag rekening met uw schema. Bij Mondfit bent u dan ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Contact

Maak een afspraak

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010-760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Avenue Concordia 24 C
3062 LJ Rotterdam
Telefoon: +31 (0)10-760 2999

Uw keuze

Spoedbehandeling

Heeft u buiten de openingstijden van de praktijk een spoedbehandeling nodig? U kunt contact opnemen met de dienstdoende tandarts op telefoonnummer: +31 (0)10-760 2999.

Copyright 2021

All rights reserved

KvK 34323724

BTW NL182160804B01

Made by Upventure