Mondfit logo Mobile

Mondhygiënist Rotterdam

Een leven lang een gezonde mond

Mondhygiënist Rotterdam

De mondconditie in kaart

Op zoek naar een mondhygiënist in Rotterdam? De mondhygiënisten van Mondfit doen er alles aan om uw mond zo gezond mogelijk te houden.

Zo signaleren onze mondhygiënisten vroegtijdig ontstoken tandvlees, gaatjes of andere aandoeningen en zorgen wij ervoor dat problemen in de mond voorkomen worden voordat ze ontstaan.

20210125-klein (5)
JBH-57-owkvdlzrqla5n54gx6y1fmgj2tpskdvmkoxkr91hxw

Comfort & gemak

Effectief en pijnvrij

Bij Mondfit houden wij rekening met de persoonlijke zorg die nodig is voor een optimaal gezond gebit.

Daar hoort ook een optimale patiëntervaring bij. Zo werken wij voor een comfortabele en pijnvrije ervaring uitsluitend met moderne behandelmethoden zoals als EMS Airflow.

Mondhygiëne

Mondhygiënist Rotterdam

Op zoek naar een Mondhygiënist in Rotterdam? Bij Mondfit Rotterdam staan professionele zorg en persoonlijke begeleiding voorop. 

De mondhygiënisten van Mondfit staan u bij met preventieve behandelingen, uitstekende voorlichting en excellente mondzorg.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons, wij verwelkomen u graag op onze praktijk.

Altijd direct een afspraak

Zorg op maat

Gediplomeerde zorgverleners

Tijdig signaleren van aandoeningen

Pijnvrije behandeling

Tot 18 jaar gratis

Optimaal gezond

Optimaal advies

Een gezonde mond vereist goed onderhoud. Daarom geven wij voorlichting en advies dat aansluit bij uw persoonlijk medisch profiel en unieke mondsituatie.

Bijvoorbeeld over de juiste tandenborstel voor uw gebit, over het juiste gebruik van rages, over het hanteren van een correcte poetstechniek of over welke tandpasta’s en mondspoelingen het beste bij u passen.

pexels-karolina-grabowska-6627355

Wat anderen zeggen

Deze mensen gingen u voor. Een greep uit hun reviews

Sandra Huizer
Lees verder
Ik ben hier goed en kundig geholpen door zowel de tandarts als mondhygiëniste. Tevens is al het personeel zeer vriendelijk!
Nadia al Maach
Lees verder
Aantal behandelingen gehad ivm onstoken tandvlees. Ook mijn kinderen in behandeling. Er wordt zorgvuldig gewerkt, goede instructies en vriendelijk.
I Willems
Lees verder
Ik kom hier al jaren, erg vriendelijk personeel en altijd een schoon gebit. Nu ik wat verder woon, reis ik hier graag een stukje voor.
F. Marcussen
Lees verder
Vorige week geholpen door de mondhygienist van Mondfit. Mijn tanden zijn echt super schoon! Zeker een aanrader.
Walleh Taghavi
Lees verder
Na een slechte ervaring bij mijn vorige mondhygiënist nu al een hele tijd heel blij met Mondfit.
Jeroen V.
Lees verder
Vriendelijk en vrolijk personeel, die je goed uitleggen wat ze in je mond zien en adviseren hoe het beste met eventuele problemen om te gaan.

Last van slechte adem?

Mondfit Mondzorg zorgt ervoor dat u snel weer zorgeloos van een frisse adem kunt genieten.

EMS Airflow gebitsreiniging

Ontdek de voordelen van Mondfit gebitsreiniging. Effectief, comfortabel en volledig pijnvrij.

Gevoelige tanden en tandvlees

Snel weer zorgeloos kunnen eten & drinken? Mondfit helpt.

Wat doet de Mondhygiënist

Alles voor een gezonde Mond

De mondhygiënist voorkomt en verhelpt mondaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis, verwijderd tandsteen en tandplaque en verhelpt bloedend tandvlees. De behandelingen van de mondhygiënist zijn gericht op het voorkomen van aandoeningen en het verlichten van bestaande klachten.

Diagnose

Diagnose

Lees meer

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden

Lees meer

Voorlichting

Voorlichting

Lees meer

Slechte adem

Slechte adem

Lees meer

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Lees meer

Parodontologie

Parodontologie

Lees meer

Tandaanslag

Tandaanslag

Lees meer

Tanden bleken

Tanden bleken

Lees meer

F.A.Q

Meest gestelde vragen

Een mondhygiënist is een opgeleide mondzorgprofessional die verantwoordelijk is voor de preventieve tandheelkunde en mondzorg. Ze voeren professionele reinigingen en polijsten uit en geven patiënten instructies over mondverzorging voor een leven lang een optimale mondgezondheid.

De mondhygiënist helpt bij het voorkomen en behandelen van tandheelkundige problemen door het verwijderen van tandplak en tandsteen. Mondhygiënisten voeren ook routinematige controles uit naar tekenen van gingivitis of parodontitis. Daarnaast helpen mondhygiënisten bij het verbeteren van de mondgezondheid met persoonlijk advies over bijvoorbeeld voeding en persoonlijke mondhygiëne.

De behandelingen doe de mondhygiënist uitvoert zijn onder andere: het verwijderen van tandplak, het verwijderen van tandsteen, het polijsten van tanden, het aanbrengen van fluoride, het aanbrengen van sealants, het adviseren van patiënten over de mondhygiëne en mondgezondheid, het beoordelen van de mondgezondheid, het uitvoeren van complexe gebitsreinigingen zowel boven als onder het tandvlees en het verwijderen van aanslag.

De belangrijkste taken van een mondhygiënist in Nederland omvatten het reinigingen van het gebit, het polijsten van de tanden, het geven van voorlichting over mondverzorging en het identificeren en behandelen van mondaandoeningen.

Het belangrijkste doel van een bezoek aan een mondhygiënist is om de optimaal mond gezond te houden door het verwijderen van plaque en tandsteen, door (mogelijke) aandoeningen vroegtijdig te identificeren en door het geven van advies over mondhygiëne.

Antwoord: Het is aanbevolen om minimaal één keer per jaar een afspraak te maken met de mondhygiënist. Afhankelijk van uw specifieke behoeften, kan de hygiënist aanbevelen om vaker afspraken te maken.

Het bezoeken van de mondhygiënist kent verschillende voordelen, waaronder, waaronder:

  • Verbetering van de mondgezondheid: Een mondhygiënist zal uw gebit en tandvlees grondig reinigen en inspecteren, wat helpt bij het voorkomen van tandbederf, tandvleesontstekingen en andere problemen met de mondgezondheid.
 
  • Voorkoming van gaatjes: Regelmatige bezoeken aan de mondhygiënist kunnen helpen om gaatjes te voorkomen, bijvoorbeeld door het verwijderen van plaque en tandsteen die tandbederf en andere aandoeningen kunnen veroorzaken.
 
  • Verbetering van de adem: Een grondige mondreiniging door een mondhygiënist kan helpen om de geur van de adem te verbeteren en eventuele problemen te identificeren die een slechte adem kunnen veroorzaken.
 
  • Verbetering van de algehele mondgezondheid: Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan bijdragen aan het tijdig identificeren van potentiële problemen met de mondgezondheid en het op tijd behandelen hiervan, waardoor de algehele mondgezondheid verbeterd.
 
  • Comfort en vertrouwen: Een schoon en gezond gebit kan bijdragen aan een gevoel van comfort en vertrouwen in uzelf en een positieve invloed hebben op uw dagelijkse interacties met anderen.

Een tandarts is een medisch professional die verantwoordelijk is voor de diagnose, behandeling en preventie van tandheelkundige aandoeningen, terwijl een mondhygiënist verantwoordelijk is voor de preventie en behandeling van tand- en tandvleesproblemen, waaronder het schoonmaken van tanden en het geven van advies over mondhygiëne.

Ja, geregistreerde mondhygiënisten mogen sinds 2020 anesthesie uitvoeren, röntgenfoto’s maken en cariës behandelen.

Erkende mondhygiënisten hebben de hbo-opleiding tot mondhygiënist afgerond. De titel van mondhygiënist is een beschetmde titel. Mondhygiënisten kunnen zich registreren bij het openbaar beschikbare diplomaregister van de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten (NVM).

Dit hangt af van uw zorgverzekering en verzekeringsplan. Sommige zorgverzekeringen bieden vergoeding voor behandeling door een mondhygiënist, terwijl andere dit niet doen. Het is aanbevolen om de dekking van uw verzekering na te gaan voordat u een afspraak maakt. Mondfit kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ja, tandheelkundige hygiënisten in Nederland moeten wettelijk beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering om te mogen behandelen.

s' Avonds en in het weekend

Geen tijd? Mondfit denkt met u mee. Zo heeft u geen verwijzing nodig om met ons een afspraak te kunnen maken en zijn wij ook ‘s avonds en in het weekend beschikbaar. 

Mondhygiënist Kralingen

Makkelijk bereikbaar

Op zoek naar een mondhygiënist in Rotterdam Centrum? Bij Mondfit Mondzorg bent u op het juiste adres!

Onze praktijk is centraal gelegen in Rotterdam en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De praktijk is gevestigd naast metro station voorschotenlaan en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

JBH-4

Tandarts Rotterdam

Op zoek naar een tandarts? Bij Mondfit Mondzorg werken mondhygiënist en tandarts dagelijks nauw samen aan de mondgezondheid van onze patiënten. Ontdek wat onze gediplomeerde tandartsen voor u kunnen betekenen.

Tanden bleken

Voor een stralend witte glimlach

Een stralend wit gebit geeft een verzorgde en gezonde uitstraling en het zelfvertrouwen om zorgeloos te glimlachen.

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw glimlach kunnen doen en wilt u meer weten over tanden bleken bij Mondfit? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Go-tandenbleken

Onze service

Waarom kiezen voor Mondfit Mondzorg

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met onze mondhygienist heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond en Weekend

Overdag geen tijd? Wij houden graag rekening met uw schema. Bij Mondfit bent u dan ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Onze behandelingen

De zorg van Mondfit Mondzorg

jaarlijkse controles

botverlies aan de kaken

gaatjes (cariës) & vullingen

plaatsen van kronen

röntgenfoto's nemen

Wortelkanaal behandelingen

parodontologie

opstellen behandelplan

terugtrekkend tandvlees

Facings

halitose (slechte adem)

algemene mondaandoeningen

Inschrijven als nieuwe patiënt

Afspraak maken als bestaande patient

Contact maken met de pratkijk