MondfitLogoV4-horizontaal

Angst tandarts

Mondfit Angst tandarts Rotterdam

Angst tandarts Rotterdam

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts is een veel voorkomend probleem die veel mensen ervan weerhoudt om een bezoek te brengen aan de tandartspraktijk. Pijnlijke ervaringen in het verleden kunnen vaak een traumatische impact en ervoor zorgen dat patiënten er alles aan doen om een bezoek aan de tandartspraktijk te vermijden.

Het onbehandeld laten van mondaandoeningen kan verregaande gevolgen hebben en zeer schadelijk zijn voor de gezondheid van de patiënt. Na verloop van tijd zullen aandoeningen die onbehandeld blijven alleen maar verergeren met als consequentie langslepend ongemak en pijn en uiteindelijk leidden tot een onvermijdbare, verregaande ingreep.

pexels-cottonbro-3692761
pexels-andres-ayrton-6579102

Pijnvrij behandelen

Patiënten met angst voor de Tandarts

Waar veel patiënten zich niet bewust van zijn is dat technologische innovaties in de medische wereld ervoor hebben gezorgd dat tegenwoordig een behandeling door de tandarts volledig pijnvrij kan zijn. Zo maakt Mondfit Mondzorg onder andere gebruik van de nieuwste High Tech en gepatenteerde Zwitserse methoden, technieken en apparatuur die ervoor zorgen dat ingrepen die vroeger veel overlast voor de patiënt veroorzaakten nu niet meer dan een lichte sensatie in de mond geven.

Verdoving op maat

Gespecialiseerd tandarts in verdoven

Angstige patiënten hebben soms in het verleden ervaren dat, ondanks het toedienen van een verdoving, de behandeling toch veel pijn doet. Dit komt niet doordat verdoven niet werkt, maar omdat er bij het toepassen van de verdoving geen rekening wordt gehouden met de unieke mondsituatie van de patiënt. Wat werkt voor de één hoeft niet te werken voor de ander.

Iedereen kan verdoofd worden, maar hoe een verdoving wordt toegepast is volledig afhankelijk van de unieke mondsituatie en wortelstructuur van de patiënt. Hierom nemen wij altijd de tijd om eerst de mond goed in kaart te brengen alvorens over te gaan op de daadwerkelijke behandeling. Zo zorgen wij ervoor dat een verdoving ook daadwerkelijk de mond verdoofd daar waar het nodig is om pijnvrij te kunnen behandelen.

pexels-cottonbro-6502164
20210125-klein (5)

Narcose tandarts Rotterdam

Tandheelkunde & anesthasie

In de meest extreme gevallen, bijvoorbeeld wanneer de angst voor de tandarts dermate ernstig is, kan een patiënt onder narcose worden gebracht. Het onder narcose brengen van een patiënt is een verregaande maatregel onderhevig aan strikte wet- en regelgeving en kan alleen worden toegepast door een geaccrediteerde anesthesist. 

Hoewel Mondfit over deze mogelijkheid beschikt is het altijd beter om narcose te vermijden wanneer het mogelijk is, bijvoorbeeld door angstige patiënten te helpen omgaan met de angst voor de tandarts en door het correct toepassen van pijnvrije behandelmethoden.

Ervaring met angst

Omgaan met angstige patiënten

De angst tandartsen van Mondfit hebben veel ervaring in het behandelen van angstige patiënten. Wij weten als geen ander hoe zwaar het voor sommige patiënten kan zijn om een bezoek aan de tandarts te brengen en hoe moedig het is om toch over die drempel heen te stappen.

Wij nemen dan ook uitgebreid de tijd om het gesprek met de patiënt aan te gaan. Hier gaan wij niet alleen in op de ervaringen van de patiënt in het verleden, maar nemen wij ook de tijd om de patiënt exact uit te leggen wat de verschillen zijn met de behandelmethodes die wij gebruiken versus traditionele behandelingen. 

Ook lopen wij de behandeling stap voor stap door zodat de patiënt een goed beeld heeft van heeft van het behandelproces en staan wij tijdens de behandeling doorlopend stil voor feedback van de patiënt.

 

pexels-wildan-zainul-faki-3455244
pexels-junior-karrick-djikounou-5388587

Zorgeloze intake

Met het Mondfit Angst Pre Consult

Om angstige patiënten te kunnen behandelen is het niet alleen belangrijk om het angstniveau angstniveau van de patiënt te bepalen, maar ook om de unieke mondsituatie van de patiënt in kaart te brengen. 

Hierom heeft Mondfit Mondzorg het ontwikkelt. Tijdens het Angst Pre Consult vindt geen ingreep plaats, de patiënt hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over een behandeling. In plaats hiervan wordt uitgebreid ingegaan op de angst van de patiënt en wordt de mondsituatie uitgebreid in kaart gebracht.

Zo kunnen wij samen met de patiënt exact bepalen wat er nodig is voor een fitte mond, welke behandeltraject hierbij hoort en welke technieken er gebruikt zullen worden om volledig pijnvrij te kunnen behandelen en zo de patiënt gerust te stellen.

Af van de angst

Blijvend af van de angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts kan ertoe leiden dat een patiënt een bezoek aan de tandarts uitstelt of zelfs vermijd, met alle consequenties van dien. Bij Mondfit Mondzorg vinden wij het daarom niet alleen belangrijk om onze patiënten pijnvrij te behandelen maar ook om onze patiënten zoveel mogelijk van de angst af te helpen zodat een bezoek aan de tandarts geen enorme opgave meer is.

Heeft u last van angst voor de tandarts? Neem dan contact met ons op voor een non-invasief Mondfit Angst Pre Consult. Samen met u zorgen wij ervoor dat u volledig pijnvrij kunt genieten van een optimaal fitte mond. Bel ons op telefoonnummer 010-760 29 99 of neem contact met ons via het contactformulier voor een afspraak.

pexels-alena-darmel-7322019

Onze service

Waarom kiezen voor Mondfit Mondzorg

Bij Mondfit houden wij graag rekening met onze patiënten. Zo heeft u bijvoorbeeld geen verwijzing van de tandarts nodig en zijn wij op afspraak ook ’s avonds of in het weekend beschikbaar.

Zonder verwijzing

Voor een afspraak met onze mondhygienist heeft u geen verwijzing van de tandarts of een andere specialist nodig.

Avond & weekend

Overdag geen tijd? Wij houden graag rekening met uw schema. Bij Mondfit bent u dan ook ‘s avonds en in het weekend welkom.

Tot 18 jaar gratis

Tot 18 jaar worden behandelingen bij de mondhygiënist 100% vergoed en gaan niet af van het eigen risico.

Contact

Maak een afspraak

Ook aan de slag met uw mondgezondheid? Wilt u een afspraak maken met Mondfit Mondzorg Rotterdam, heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze diensten? Vul het contactformulier in of bel ons direct op telefoonnummer 010-760 2999 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Avenue Concordia 24 C
3062 LJ Rotterdam
Telefoon: +31 (0)10-760 2999

Uw keuze

Copyright 2021

All rights reserved

KvK 34323724

BTW NL182160804B01

Made by Upventure